Sanna mina ord...

18-03-12

Här sitter jag nu åter i min soffa och känner tacksamhet och förundran. Känslan av lätthet och rymd sveper som vindar i min lilla lägenhet. Jag känner, tänker och upplever med alla mina sinnen, Så sant och så äkta...  En klok man sa en gång i tiden - jag tänker alltså fanns han. Jag tänker alltså finns jag - Hjärtat i mig och överallt med alla sinnena i balans alltså finns jag... Musiken flödar ur min Iphone och går rätt in i min hjärna och hjärta, berör och lockar mig med kärlekens språk. Just i denna stund är det gott att vara sig själv.

I helgen var jag på en målarkurs som gav mig balans, helhet och mångfald och mycket mer därtill... Skaran av konstnärer, ivriga att fördjupa sig i konstens härligheter och magi var helande, djupt och vidgande. Tack till er båda kursledare som delade med sig mest av Allt.

Min resa fortsätter härifrån min soffa och i min ateljelägenhet. När nästa impuls kommer ska jag försöka beskriva med mina ord hur det är att vara en kreativ själ med målet att ha penslarna i himlen och fötterna på jorden.

Allt gott och stort tack till dig Curt Källman, min läromästare i Allt.

Väl mött! Marie
18-03-17

Lördag idag och solen strålar på klarblå himmel. Kaffekoppen är tom och jag njuter av stunden och musiken.

Jag inspireras att skriva några rader. Och dessa har jag döpt till:

Musik i mitt öra och min själ.

Aldrig trodde väl jag att musik av exempelvis Vivaldi mitt inre och min själ kunde fylla.
Den vackra, smakrika och direkta musiken seglar i min spelare fram.
Min värld vidgas, ges färg, form och forna glans.
Instrumentens fantastiska samspel och lekfullhet lockar mitt sinne till dans.
Plötsligt noterar jag min fot och mitt huvud som följer stråkarnas melodi. Jag sitter och tar en svängom i min soffa. Inte en yvig dans men en rörelse till uppvaknandets toner och balans.
De fyra årstidernas magi strömmar ut i rummet och berör bortom orden.

Jag lutar mig nu mot mitt inre och avnjuter denna glimrande stund.

Väl Mött! Marie