Sidor

💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

Hej där! 

Många är vi som har hört talas om Karma men vad betyder det egentligen! Jag har tyckt det känts lite otäckt förut med Karma och funderat på vad det egentligen betyder. ”What goes around comes around” säger många. Vad sjutton betyder det!! Har liksom tyckt att det känts tvingande på nåt sätt. Gör du inte så här då händer det här! Tanken tilltalar inte mig lika lite som att Gud skulle vara en straffande Gud. Så jag har klurat en del på Karma och jag har kommit fram till en tolkning av Karma som överensstämmer med min syn på livet:

”Karma handlar om att ta personligt ansvar och att expandera sanningen i sitt liv. Att ha modet att stå i sin egen essens. Att förlåta sig själv och annat. Att vakna liksom!

Jag tänker att det är vårt Karma som leder oss fram till vårt Dharma- vår livsuppgift! Genom att bli mer och mer medvetna om oss själva, våra känslor, våra beteenden osv kommer vi allt närmare vår kärna, vårt ursprung, vår essens. Det är då vi minns det vi kommit hit för att göra nämligen vår livsuppgift! Och det är vår livsuppgift som kallas vårt Dharma. Vår livsuppgift kan se ut på olika sätt precis som vi alla är unika och så är det också med vårt Dharma. Och det som är sant och äkta för dig det är också sant och äkta för just dig.

Så Karma borde ju handla om vägledning och möjligheter tänker jag. Många säger att livet är som en skola. Jag gillar inte den tanken heller riktigt då jag absolut inte vill gå i skolan igen. Men kanske om det är en friare variant under bar himmel där ingen talar om för mig vad jag ska göra eller tycka utan en variant där jag är min egen ledare och tar eget ansvar och sätter de gränser jag behöver för att bli en sannare individ. Ja det kan jag gå med på. Jag tror på processen och jag tror på den inneboende Kraften i var och en av oss.

Allt gott!

Som jag ser det!