Sidor

En dag jag och mina fötter mot vattnet går. Solen skiner och vinden leker med mitt hår. Jag är framme vid mitt mål och står nu intill det vackraste av alla vackra vatten. Min blick når ut över detta stora hav och jag tar del av dess kraftfulla vågor som når mina tår. Jag känner längtan att få omslutas av det kalla vattnet och att verkligen få vakna till liv. Att få väckas till liv såsom de nyutslagna löven på träden och blommorna som slår ut i full blom. Att åter få pulsera av liv efter en tid av vinter och kyla.

Mina fötter rör sig och tar med mig allt längre ut i det klarblå vattnet. Vinden är kraftig och vattnets vågor når allt högre på min kropp. Jag tar ett djupt andetag och samlar mod. Med ett språng klyver jag vågorna och dyker ner i det kalla vattnet. Jag känner mig som en vacker sjöjungfru som simmar runt i en oändlig djupblå ocean!

Jag ser fiskar i alla möjliga färger och former och de simmar nyfiket runt mig. Jag tar med Dig som är speciell för mig. Jag tar med Dig i tanken.

Känner du det kalla vattnet som omsluter din kropp? Känner du den härliga känslan av att kunna simma precis vart du vill?

Möjligheterna i detta djupa hav är så stora och vi kan simma åt vilket väderstreck vi själva väljer. Allt det vackra som här finns, fiskar, växter, stenar ja allt här som vi med ögat kan se. Att vara precis där vi är och med nyfikna simtag ta oss fram. Att låta oss fascineras och simma dit vi själva vill.

Att upptäcka att vi väljer att simma sida vid sida i detta oändliga hav med alla dess möjligheter att ta riktning för att nå sitt mål. Många är de riktningar som finns men vi ändock simmar sida vid sida. En känsla av glädje och frihet sprider sig i min kropp. Att välja och att bli vald är stort och fullt av kraft.

Jag börjar så sakta känna att mina fingrar och tår domnar av det kalla vattnet. Jag börjar beslutsamt styra mina simtag mot stranden. Mina fötter åter fast mark tar. Jag hälsar solen och tackar för dess varma strålar som värmer min frusna kropp. Jag känner åter vinden som leker med mitt blöta hår.

Jag märker hur ett skratt börjar lösgöra sig och bubbla från långt inifrån. Skrattet letar sig fram och ut utanför min kropp. Jag hör mitt skratt som fångas av vinden och sprider sig över det vackra klarblå vattnet.

Jag höjer mina armar mot solen och nu känner jag det jag så länge längtat efter! Jag känner att nu är även jag vaken och jag är full av liv!